Somalien og abyssinieren er den af alle racekatte der har det mest vilde look. Der er noget puma,   ræv  eller panter over denne spændende og ret sjældne katterace. Somalien/abyssinieren har en   måde at  springe på som de færreste andre racekatte kan leve op til. Den springer  HØJERE end  målet - sådan at den springer OP og så "falder" ned på bordet, skabet,  eller træstubben.


Somalien/Abyssinieren er ikke  store katte - men de er så muskuløst og elegant   bygget  at de overrasker ikke bare i sin tyngde men også i hvad de kan og vil. Intet   sted er for højt til at en somali/aby kan og vil hoppe der op. Den er bygget som en  springfjeder.


Det er en livlig og meget aktiv kat der elsker at tage den for fulde drøn gennem hele  haven eller hele huset.


 Det skønne ved somalien og Abyssinieren er - at lige så VILD den ser ud - lige så TAM er den.

Man skal  lede længe for at finde en kat der er SÅ kælen og kærlig som somalien/abyssinieren. Den  stamper  med poterne, spinder og gnider hovedet i bare glæde over at blive kælet med.

Langt de  fleste somalier/Abyer vil sove i din seng og mange elsker at springe op på din ryg og  ligge og  flyde ud over din skulder.


Somalien/abyen er en rigtig stor personlighed - med snakketøjet i orden - som regel lavmeldt -  som fuglekvidder eller et lille vandfald - men snakkes skal der og alt hvad du gør eller  ikke gør bliver kommenteret. Forvent at blive skældt ud når somalien/abyen synes du fortjener  det.


For at give vores katte mulighed for at opleve naturen i sikre omgivelser, så har vi både  indhegnet hele haven og lavet løbegårde sådan at kattene kan komme ud og få sol, frisk  luft, plads til at røre sig på, og bruge deres jagtinstinkter.


Men selv om vores katte på den måde har det bedste af alle verdener - frihed i sikkerhed  - så kan de sagtens flytte ind og bo i en lejlighed. Blot skal man huske at sikre evt. altan  eller vinduer - for det er ikke en race der bare sidder i et åbent vindue og kigger - er der  noget åbent - så er der også kat ude. Og somaliens/abyens tamme og store personlighed gør  den til en risiko i trafikken. Den er sikker på at biler kører uden om den og at alle den  møder på sin vej - inklusive hunde - er søde og venlige og kun vil den det bedste.  Desværre er det jo langt fra tilfældet.


Så vælger man at leve med disse skønne og unike  katte - at tage sådan et stykke vild natur ind i hjemmet - så skal man huske på, at det  vilde udseende dækker over en civiliceret og tam og helt speciel racekat - der skal  beskyttes så den ikke kommer galt afsted.


Somalien/abyen er en kat der knytter sig specielt til deres mennesker. De har på mange måder  mere temperament som en hund end som en kat. Det betyder også, at selv om man  ikke har mulighed for at give somalien/abyen adgang til sikre udeforhold - så vil den ikke savne det sålænge dens ejer vil bruge tid på den og give den al den kærlighed den har brug  for. Så får man til gengæld også hundrede fold tilbage - en kærlig og personlig kat med  masser af liv og sjov; legesyg og fræk.Hvad er så forskellen mellem somali og abyssinier ? Abyssinieren og somalien er søskende racer. Afhængigt af  linierne har de samme temperament og personlighed  - men abyssinieren er korthåret hvor somalien er semilanghåret. Så ønsker man en korthåret kat, hvor man kan se musklerne på katten - med det fantastiske vilde look af puma eller  los - så er det helt naturlige valg en abyssinier. Alternativt en Korthåret Somali. Den korthårede somali er korthåret afkom i somali linierne. Den stambogsføres som enten abyssinier eller korthårssomali - udstillingsmæssigt er det en abyssinier men avlsmæssigt er det en somali. Det er skønne kælekatte ofte med en mere silkeblød pels end  abyssinieren.

Ønsker man derimod en kat med en længere og mere silkeblød pels - så er den langhårede somali det helt rigtige valg.

Og hvorfor ikke tage en af hver ? Det er to flotte og eksotiske katte at have i hjemmet.


Det er katte der i langt de fleste tilfælde ikke egner sig til at leve som alenekatte. Med mindre deres ejere går hjemme det meste af dagen. Ønsker man derfor kun at have en kat - så bør man anskaffe sig en voksen kat - og her er hunkattene oftest de mest selvstændige. Ikke at det betyder at de ikke er kælne - tværtimod så er sådan en voksen hunkastrat noget af det meste kælne man kan komme i nærheden af. Så en sådan kat kræver sin ejer/familie. I det hele taget er somalier og abyssinier katte der fylder i hjemmet og kræver sine mennesker - både når det gælder kæl og leg men OGSÅ når det gælder opdragelse. For sørger man ikke for at have regler og faste rammer omkring katten/e så kan de nemt blive nogle frygtelige hustyraner.


Når det gælder valg af kat - race og antal, alder og køn - en eller to - så har vi god erfaring med at hjælpe de nye somali og/eller abyssinierejere så både kat/te og ejer bliver glade og tilfredse sammen.


kontakt os på dusharasomali@gmail.com

og følg os på facebook.OBS jeg kommer nok til at nedlægge denne hjemmeside og nøjes med facebook.